Maattabel

Met name voor kinderen die niet in de standaard confectiematen passen, is het van groot belang te weten wat de afmeting van ieder kledingstuk is. Maatvoering is sterk afhankelijk van de fabrikant. Om teleurstellingen te voorkomen, hebben wij er daarom voor gekozen om ieder kledingstuk per maat afzonderlijk op te meten.

Taille: De maten die die bij de taillemaat staan zijn gemeten door een glad op broek op tafel te leggen en langs de bovenkant, de taille, een meetlint te houden. De afmeting die je dan krijgt is de taillemaat, enkel gemeten. U kunt dit het beste zelf meten met een goed zittende broek.

Binnen beenlengte: de lengte vanaf het kruis tot en met de onderkant van de broekspijp, aan de binnenkant langs de pijp gemeten.  

Omvang bovenbeen: de omvang van het bovenbeen, gemeten op het breedste gedeelte ca. 3 cm onder het kruis.

Lengte: de lengte van het rugpand vanaf de bovenkant van de boord tot en met de onderkant van de zoom van de trui, shirt, rok, jurk etc...

 

Enkel tips

  • Voordat je een bestelling plaatst, is het verstandig om je kind en een goed zittend kledingstuk goed op te meten en dan pas de bijbehorende maat uit de maattabel te bestellen. Let op; ieder model kledingstuk heeft weer een andere maatvoering. Daarom kun je niet zeggen dat, als een broek van merk X in maat 140 past, de broeken van dit zelfde merk altijd in maat 140 passen; dit is weer afhankelijk van het model. 
  • De ervaring leert dat je onze kleding vaak 1-2 maten kleiner kunt bestellen dan je gewend bent bij de standaard confectiematen. Maak niet de vergissing om bij ons ook maat 164 te bestellen zoals je "altijd" in de winkel hebt gedaan. Je koopt dan kleding die zeer waarschijnlijk te groot is en geruild moet worden; dit kan een teleurstelling zijn en ook betaal je dan 2 x verzendkosten. Meet dus altijd eerst goed uw kind op.
  • Wil je een broek (laten) inkorten, doe dit dan NA de eerste keer wassen! Broeken mogen nl. 3% in de lengte krimpen en doen dit als ze voor het eerst gewassen worden.

 

 

maatrol.jpg

 

© 2012 - 2021 xlkindermode | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel